dimarts, 13 de desembre del 2011

COL•LABORACIÓ 13 DE “POESIA DE L’ÀNIMA” AL DIXA’M VORE


Col·laboració 13, dia 13, ja és una coincidència, i també dimarts, la dita diu que “en martes ni te cases ni te embarques”. Dia gelat i assolellat, agradable, me’n vaig als estudis de Televisió de les Terres de l’Ebre, a col·laborar al programa de Diana Mar, del Dixa’m Vore, a l’espai  “Poesia de l`ànima”, amb el Nen Jesús a una butxaca, record entranyable de la meva infantesa, Diana l’ha agafat amb il·lusió a les seves mans i ens acompanyarà al programa fins que acabin les festes Nadalenques.
A part de parlar del Nadal, dels recitals Nadalencs de “Poetes de l’Ebre”, amb els nostres poms de flors en forma de poesia, portem l’escalfor de la primavera a l’hivern gelat, que ja s’ha fet present, també donem caliu i esperança a la nostra societat, als entrebancs i ensopegades que ens anem trobant en el nostre caminar dia a dia.
Com no, he recomanat un llibre, aliment de l’ànima, de la ment i reconforta el cor. Una biografia del gran escriptor Tortosí i també professor Manuel Pérez Bonfill, escrit pel periodista i escriptor, també tortosí, Xavier Garcia i Pujades, on podreu trobar la vida del protagonista, tant la personal, professional i política. Una joia literària per no deixar-la passar, d’un personatge de la nostra terra, del nostre costat. Llibre que va obsequiar la Directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, senyora Irene Prades, a tots els components de Poetes de l’Ebre que el dia 9 de desembre els varem oferir el clàssic recital Nadalenc.

Glòria Fandos