dimarts, 8 de novembre del 2011

COL•LABORACIÓ 9 AL DIXA’M VORE

A l’espai de “Poesia de l’Ànima” del programa Dixa’m vore del Canal Terres de l’Ebre, dirigit per la periodista i presentadora Diana Mar, he aconsellat el poemari SONETS... De Josep Ferré Royo.
Josep Ferré Royo d’Amposta, tots els coneixem com “Pep Suquet”, gran poeta i escriptor, ressalta en escriure i dirigir teatre. L’any 1952 participa en un concurs literari convocat al Casino d’Amposta, on un dels membres del jurat era l’escriptor Juan Arbó, es van fer amics. Arbó li presenta al director de cinema tortosí Rafel Jiménez Salvia, que se l’emporta a Madrid com ajudant de rodatge, al film “Manolo Guardia urbano”, on viu molts anys i escriu diverses obres de teatre, algunes de les quals es representen a les Terres de l’Ebre.

Escriu poemaris com “Delta amors i terra” tenint bones crítiques d’Albert Manent. I aquesta obra d’art lírica com és "Sonets", il·lustrada amb dibuixos d’Emili Bonet Casanova gran pintor i escultor català, també d’Amposta, famós per tota Espanya i part de l’estranger. Posa al poemari una gran bellesa afegida.

Als poemes de Pep Suquet trobem sinceritat, un llenguatge metafòric i al mateix temps directe, parlant de les nostres terres i el seu entorn... parla del nostre riu... del nostre vent, el sol, la lluna, la ribera... de l’amor, la passió... deixa al descobert el seu talent, per a que tots puguem gaudir de la bellesa de les paraules, l’amor es molt present en el seu fons...també l’erotisme i la ironia.