dimarts, 1 de març del 2011

Col·laboració 21 al "Dixa'm Vore" del Canal T.E.


Avui dimarts 1 de març a la col·laboració 21 per al "Dixa'm vore" de Diana Mar al Canal T.E. he fet un avanç de l'Antologia 2010 de "Poetes de l'Ebre", en format paper, acabada d'arribar, amb una trentena de participants, un pròleg de Ma. Mar Panisello, Regidora de Cultura de l'ajuntament d'Amposta i un epíleg de mi mateixa. Poetes de l'Ebre, corrent poètica que ocupa un lloc privilegiat a aquestes Terres de l'Ebre i de més enllà i el que queda per caminar i per avançar.

També hem parlat de la llegendària poetessa de l'antiga Grècia,

SAFO DE LESBOS

Va ser una poetessa grega que residia a l'illa de Lesbos (604aC) formava part de les dones dedicades al culte a Afrodita, conreava la poesia i la música. Va morir en avançada edat.

Només es conserva una Oda completa i fragments d'altres obres. Poesia d'un estil senzill i clar. Descriu una passió amorosa i de desig físic i intimista, adreçat a les dones del seu grup o als deus, en particular a Afrodita, exaltant supremacia de la bellesa i el sentiment

La seva fama va ser enorme. Plató la considerava com una musa. De l'illa on va néixer deriva la paraula lesbianisme i del seu nom, el sinònim "safisme" . La poetessa més traduïda i imitada de la antiguitat clàssica.

La Diana i jo hem acabat llegint dues estrofes de la Safo, del més pur lirisme i la finesa que li caracteritza.