dimecres, 19 de gener del 2011

Col·laboració 15 al Dixa'm Vore del Canal TE



Em vaig abraçar a tres llibres i així vaig anar al programa "Dixa'm vore" i obrir-los una mica... per aquest balcó del Canal T. E.

"Desde la profundidad del carazón" de Magda March de Pinell de Brai, resident a Reus. Llibre de poemes i prosa poètica, del més bell romanticisme, i el més autèntic sentiment, d'un gran cor que li brolla la sensibilitat...

"Poemes de desconsol" de Quito Bosquet, poeta de la Ribera, nascut a Miravet i viu a Tarragona. Una obra d'alta qualitat literària. Un desconsol desgranat en paraules convertides en art, que li ha servit per a trobar el consol a una època punyent de la seva vida.

I la meva "Empremta de dona" (Relats). Són històries de realitat i de fantasia, on la dona té un especial protagonisme, envers a les nostres terres, tradicions, costums, on una àvia li conta a una nena petita així com va creixent. Deixant per al final la història més escabrosa, esperant que la nena es faci més gran, mantenint així el suspens i la curiositat d'aquest final. Mostrant temps llegendaris on la dona ha estat víctima del més punyent masclisme. L'actualitat nefasta de la dona, com si el temps s'hagués aturat en un passat, llunyà i perdut.També una història d'amor i de poetes. Oblidar el record d'un amor a un home i renàixer amb un altre amor... amor a una dona.


Després he gaudit de la Tertúlia, amb el també col·laborador del programa, Llorenç, president del barri de l'Acollidora d'Amposta, tractant temes com l'abocador nuclear, el fanatisme o l'evasió que representa el futbol per als seus seguidors, entre altres. Felicitàrem a Diana Mar la seva forma peculiar, a la vegada que professional i lliure de conduir aquest programa.

18 de gener de 2011