diumenge, 15 d’agost del 2010

JORGINA MATAMOROS A “POESIA PER LA PAU”


En el programa 96 de “Poesia per la Pau” dia 15 de juliol de Ràdio Ràpita, a més de començar amb unes salutacions i uns agraïments, i recitar un petit poema de producció pròpia, vàrem tenir com a convidada a Jorgina Matamoros, que ja ens va acompanyar a l’especial de Sant Jordi, ens va explicar amb més detalls el premi de recerca que va guanyar a la passada Fira Literària de Jesús. El treball era dedicat a William Shakespeare, exhaustiu, meticulós, molt ben documentat. Per portar-ho a terme es va llegir tota la seva obra, i va fer una recerca erudita de documentació. Un treball de dues-centes pàgines. Cent de creació i cent més de documentació. Ens contava il·lusionada que va anar a visitar el poble on va nàixer Shakespeare i la casa on va viure, conservada de l’època, tota una experiència d’allò més enriquidora.

William Shakespeare va nàixer a Stratfor-Upon-Avon, el 23 d’abril de 1564, i va ser el dramaturg, poeta i actor anglès més gran de tots els temps. Les seves obres més representades, encara que ho són totes, poden ser El Mercader de Venècia, Hamlet, Otel·lo o Romeu i Julieta. També s’ha especulat sobre la seva vida, qüestionant la seva sexualitat, la seva afiliació religiosa i àdhuc l’autoria de les seves obres. Jorgina va voler ressaltar a aquest gran autor internacional, per la seva admiració i perquè creu que no se li fa justícia a l’hora de estudiar-lo a les escoles.

Jorgina Matamoros és de la Ràpita, on també hi viu, però ha cursat estudis al Col·legi de la Sagrada Família de Tortosa, aquest any ha fet segon de batxillerat, el treball de recerca del qual ha estat el premiat. El curs vinent va a Barcelona a la Universitat per començar la carrera de gestió d’empreses internacional. Domina molt bé l’idioma anglès, i per a acabar l’espai poètic de “Poesia per la pau” ens va delectar llegint un fragment del treball amb anglès i seguidament ens ho va traduir al català.

Va ser un plaer escoltar-la i tenir-la com a convidada. Gràcies per acompanyar-nos.

Glòria Fandos