diumenge, 8 d’agost del 2010

FESTES DE SANT LLÀTZER 2010




L’estiu és temps de festes, de Festes Majors, a ciutats, a pobles i a barris. Acabant el juliol i començant l’agost, el barri de Sant Llàtzer ha celebrat les seves Festes Majors en honor a la seva patrona la Mare de Déu dels Àngels. Festes sempre riques i diverses, amb moltes activitats. L’Ofrena, la Missa Major, dinars de germanor, per a la joventut, concerts i competicions esportives, la festa de la gent gran. Aquest any podem ressaltar l’actuació dels cantaires, amb havaneres, jota i sardanes. Amb la participació d’actes a càrrec de la Associació de Dones “La Unió”.
És molt entranyable la nit del ball de les pubilles, en la qual es fa el pregó de festes, aquest any realitzat per la senyora Marian Rojas Castaño, directora del Departament d’ensenyament de la Generalitat, amb l’assistència de moltes autoritats. Es va fer el lliurament d’una placa honorífica de part de l’Associació al senyor Emiliano Castellví, membre de la junta, tresorer, que no va recollir personalment, per la seva sobtada i delicada malaltia. Marian Rojas, en el transcurs del seu pregó, entre moltes altres coses va remarcar el futur del Barri, que anava unit a la construcció del nous col·legis, que fa temps que estan en projecte i no hi ha el més mínim indici perquè siguin una realitat. Fa més de quaranta anys estaven els Col·legis Públics, a una part del barri anomenada el Plater, al costat del canal, que posteriorment ha passat a ser una escola de cuina. Després els van traslladar al Tretze de Gener, amb el gran inconvenient per als alumnes, encara de primària, ja que havien de passar el canal, la carretera i la via, amb tot el perill que això suposa. Més tard en fan un al barri del Temple, més allunyat encara del Barri de Sant Llàtzer, el qual queda amb unes mancances òbvies, tenir un col·legi al mateix barri, per comoditat i per necessitat, ja que és un barri amb més de 3000 habitants, amb un gran nombre de nens i nenes patint una gran incomoditat per accedir-hi. Aquest no és el futur que el barri es mereix, pel seu eixamplament i creixement constant.
També varen gaudir del Cosoiris, baldanada, coets, i traca final. Acaba una festa, i com la roda de la vida, l’any que ve tornarà a començar, amb més força i més il·lusió si cap.