dilluns, 5 de juliol del 2010

PROGRAMA 95 DE “POESIA PER LA PAU” PER A RÀDIO RAPITA





El dia 1 de juliol es va realitzar un nou espai poètic a Ràdio Ràpita de “Poesia per la Pau”, vaig començar amb el poema titulat “El temps” del llibre “Al vent de l’Ebre”

Vàrem tenir com a convidats a dos components de la “Associació Cultural Lo Terreno” Alejandro Gibello, president, i Fèlix Rodríguez, portaveu. Ja ens han acompanyat en altres ocasions, per informar de les múltiples activitats que estan realitzant. Aquest dia ens varen informar d’una macro activitat, o millor dit, d’un Festival. Per causa de la gran importància humanitària que té aquest esdeveniment, l’han anomenat “Lo Terreno solidari”. Es realitzarà al camp de futbol de Tortosa el dia 10 de juliol a partir de les sis de la tarda. Contarà de tres grans apartats. Primer, l’ actuació de colles i música tradicional, la segona una partit de futbol, entre una selecció de professionals de fora i una de les Terres de l’Ebre i una tercera part d’un magnífic concert a càrrec de “Nada que decir” i “Tribut a Sopa de Cabra” amb servei de beguda i àpats. El preu per assistir és de 10 euros i els guanys aniran íntegrament per a ajudar a les despeses del menjador social de Càritas de Tortosa.
Per fer aquesta trobada els van moure els sentiments, en veure les necessitats del menjador de Càritas, després d’haver-hi fet una visita. D’acord amb el president d’aquesta entitat, Lluís Lamote, ja fa uns tres mesos que han estat treballant en aquest projecte, i ja senten l’emoció de que es faci realitat.

Joves de les nostres Terres, emprenedors, solidaris, compromesos amb una societat propera, amb una visió de les necessitats de la gent del nostre costat, que avui o demà podem ser natros o vatros, o tu o jo... Joves amb valors, amb cor, idealistes, amb una forma d’entendre la vida madura , adulta i compromesa. Encara que siguin joves, no tenen 15 anys, ja han viscut part de la seva vida, saben l’esforç que suposa anar endavant, ja han vist i han tocat realitats de tristesa, que volen canviar i millorar. Ja ho veieu amics, la gran contradicció.Uns, pensem en ajudar, col•laborar i altres en robar. La gran vergonya de la nostra estimada societat, no tenen cor, ni bona fe, ni bons sentiments, ni ànima. I de vergonya? No en tenen, ni cap ni mica. No tenen ni poesia, ni Pau, ni amor? Què pobres que són no? Natros, de tot això, n’estem plens. Què afortunats que som.

Gràcies Alejandro i Fèlix per les vostres informacions i endavant. Enhorabona. Amb persones com vatros ens augura un bon futur.
Ens veurem a la trobada solidària de “Lo Terreno solidari ” el dia 10 de juliol. Ja sabeu, tots a disfrutar, xalar, participar i remoure consciències, que és molt important.

També ens va acompanyar Mari la de Benet, que ens va recitar un poema tendre i sentit, dedicats als seus fills.
I a tots els amics i amigues de “Poesia per la Pau” fins al pròxim dia, amb més coses de la nostra gent, dels nostre pobles i de més enllà. Us espero, no em falteu.

Escolta l'audio: http://gloriafandos.blogspot.com/2010/07/radio-rapita-poesia-per-la-pau-94.html