dissabte, 1 de maig del 2010

SANT JORDI A “POESIA PER LA PAU” DE RÀDIO RÀPITA




El dia 22 d’abril, com a preludi de Sant Jordi, a l’espai poètic de “Poesia per la Pau” que s’emet a Ràdio Ràpita quinzenalment, a les 9 de la nit, i per celebrar aquesta Diada tan especial ens acompanyaren, de la recent Associació Cultural de Les Terres de l’Ebre “Lo Terreno”, dos dels seus components, Alejandro Gibello, president i Fèlix Rodríguez portaveu. De l’Esbart Dansaire, Montse i Georgina Matamoros i els col·laboradors ja habituals del Casal de Jubilats de la Ràpita Pilar Zaragoza, Antonio Miravalles i Roser Esquerda.
Alejandro ens informà de les activitats realitzades per l’Associació fins ara i les properes. La més important la participació a la Fira Expo Ebre, amb degustació de productes de la terra, un sorteig i dissabte a les 6 de la tarda xocolatada infantil. Passada del muntatge d’un magnífic vídeo del nostre territori, tot vida i tot color. Fèlix ens llegí el poema “Poesia viva” del llibre “Llum de tardor”.


Georgina, estudiant de segon de batxillerat ens explicà que guanyà el premi d’accèssit del treball de recerca a la Fira Literària de Cid i Mulet a Jesús d’aquest any i recità “Seràs pluja”, també del poemari “Llum de Tardor”.
Pilar, Antonio i Roser ens recitaren de producció pròpia, una poemes preciosos.
Gràcies a tots i a totes per enriquir aquest petit homenatge a Sant Jordi. Dia de llibres i de roses i també d’amor. Encara que com sempre pensem, tots els dies poden ser dies de llibres, de roses i amor. Però és millor que hi hagi un dia especial per celebrar-ho, així podem valorar i apreciar la diferència. I perquè és bonic conservar aquesta tradició, com a marketing de vendes, ajudar un xic a l’economia en temps de crisi, i alegrar el cor, la visió i il·lustrar la ment.