dissabte, 10 de maig del 2008

Entranyable presentació a Amposta

Dia 9 de maig, a les 8 de la tarda i a la sala d'adults de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta, gaudírem de les magistrals presentacions de Ma. Josep Margalef, d'Amposta, professora de llengua i literatura Catalana de la novel·la "Cor de llop" de Francesca Aliern, consolidada escriptora nadiua de Xerta, molt coneguda arreu de les Terres de l'Ebre i de més enllà, i la d'Albert Guiu de Flix, professor de llengua i literatura Castellana, escriptor i autor del pròleg del Poemari que presentava "Llum de Tardor" de Glòria Fandos, la sotasignant. Acte presidit per la senyora Ma. Mar Panisello, Regidora de Cultura, i amb les bones atencions de la senyora Joana Serret, directora de la Biblioteca.

Amb el caliu de la literatura, amb l'ambient càlid de paraules, d'història, de versos, amb un públic privilegiat amant de les lletres de la nostra terra. Acompanyats per la pintora rapitenca Rosa Gellida, autora de la il·lustració de la portada del poemari.

Envoltats per un ambient màgic, entre llibres, que expectants ens miraven en silenci, un silenci carregat de força, una força callada, només percebuda per la sensibilitat que surava, que es desprenia dels cor i de les ànimes dels que hi érem en aquell moment, ocupant un espai absolutament nostre i de ningú més. Llibres amb portades acolorides i grises que, amb el seu silenci, parlaven... Semblava que no deien res, i a la vegada ho deien tot... La pluja, fora es feia present. Plovia a bots i barrals. A la fi, l'aigua tant esperada, solucionarà els problemes de la sequera, que tant d'enrenou i tanta preocupació ens està portant darrerament. Omplint els rius d'aigua, riquesa tan imprescindible per a la vida. Els rius de la inspiració, també necessaris, com a llum per a fer-se pas a les tenebres de la ment.