dilluns, 21 d’abril del 2008

Currículum literari

CURRÍCULUM LITERARI

GLÒRIA FANDOS GRÀCIA

Naix a Samper de Calanda ( Terol) i des de 1973 viu a Tortosa. Sobre 1990 renaix la seva inspiració literària. Col·labora a la premsa local i comarcal, a la revista l'Estel de Tortosa i a la revista Aktual 3 d'Amposta. Crea el Grup Poetes de l'Ebre amb el suport de l'Ajuntament d'Amposta. L'any 1999 realitza el Pregó de Festes del seu poble nadiu i té una inscripció a la casa on va nàixer. Crea un espai poètic a Radio Ràpita "Poesia Per la Pau"

Llibres publicats: Tortosa, enyorança i amor (1999), Luz y sombras (2000), Sentiments sobre les Terres de l'Ebre i la seva gent (2002), poesia. Lo Nostre Teixidor, cantador de la jota improvisada de les Terres de l'Ebre (biografia, 2005), Al Vent de l'Ebre (poesia) Empremta de dona (relats), 2006, Puerta al horizonte (novel·la, 2007), Llum de Tardor i Hojas Dormidas (poesia) 2008.

Premis: "En propia piel" (Article d'opinió. Frater. Madrid 1999). "El renàixer d'un poeta" (Narrativa. Joan Cid i Mulet, Jesús, Tortosa, 2001). "Poetas remontad el vuelo" (Poesia Internacional "Fèile Filiochta". Dublin, Irlanda, 2001). "Heroïnes tortosines"

(Narrativa, Sant Jordi d'Ulldecona, Tarragona, 2002). "Se detuvo el tiempo", 2003 i "Al poeta Martí i Pol",2004 (Poesía. Grup Luz de Luna, Barcelona). "¿Amor?" (Poesia, Menció d'Honor, Ca l'Avi, les Planes, Barcelona, 2004)

Poesia. Grup de Dones del Vendrell. Tarragona "Sonet de comiat serè" 2005 i "Sonets d'amor, 2007. "Si estuviera en su piel" (Poesía. Finalista Frater. Madrid 2007)

Tomàs Simon Plazas d'Amposta posa música a tres dels seus poemes, "Enyor" "Eternitat" i "Poetas remontad el vuelo" .

La poesia és viva, viu als nostres cors, a la nostra ànima, a la nostra ment, a la llum que s'apaga a la tardor, a la que renaix a la primavera, entre aigües transparents. Vola amb un estol d'aus, per un cel infinit, pel corrent del riu, navega per la immensitat de la mar blava, en barques de pescadors o en vaixells de luxe. Camina per mil camins, a la recerca d'un horitzó llunyà, arriba al sol, a la llum, a l'esperança, a la justícia i a l'amor. Camina per la terra, per l'asfalt, passeja per pobles i ciutats. Abraça els carrers, les places, la nostra gent.

La poesia viu, respira, la poesia és amor a la vida i als ulls de l'albada de un nou dia....Compartit o solitari.