divendres, 28 de març del 2008

Presentació llibre Llum de Tardor de Glòria Fandos

PRESENTACIÓ DE LLUM DE TARDOR A TORTOSA

Emocionant presentació del poemari Llum de tardor a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa el dia 27 de març a les 7'30 de la tarda, a càrrec del regidor de Cultura Joan Caballol, l'alcalde Ferran Bel va excusar la seva absència, va fer acte presència l'alcalde pedani de Camp-Redó i regidor de Serveis de Tortosa. Ens va acompanyar a la taula la pintora Rosa Gellida de Sant Carles de la Ràpita, autora de la il·lustració de la portada del llibre.

Va començar el senyor Joan Caballol, mostrant el seu agrado pel poemari i animà a seguir endavant a la seva autora, pel seu camí poètic i de paraules, versant els paisatges de les Terres de l'Ebre, els nostres pobles i la nostra gent i de més enllà, sobre tot a la seva Tortosa, que tant estima.

La autora del llibre va donar les gràcies a les autoritats presents, polítiques, literàries, com els escriptors Josep Igual de Sant Carles de la Ràpita, Jesús Maria Tibau de Tortosa, senyor Daniel Vidal periodista i director de la "Veu dels Jubilats" de Tortosa, el senyor Ramon Miravall, historiador i filòsof, que tantes vegades li ha presentat les seves obres, ja que aquest poemari és el vuitè llibre que publica, també a Jordi R. M. de l'Estel i a tot el públic assistent en general.

La pintura de la portada és un bonic paisatge, on el camí de terra i d'aigua van junts, vorejats per lliris moradencs, troncs de xops, i un fenàs alt i ressec, de color de sol pàl·lid de final d'estiu...on els colors de la tardor es fan presents. Es barregen els ocres, els marrons i blaus. Té un pròleg de l'escriptor de Flix, Albert Guiu, molt elaborat, filosòfic i realista, sortit del seu cor de poeta.

El poemari esta dividit en dues parts, la primera "Camins poètics" dedicat a pobles per on he passat i m'han tocat al cor per poder escriure, i la segona part, "Al vol dels sentits" poemes intimistes, de sentiments, propis o aliens i també punyents, influenciada per la realitat nefasta que ens envolta i també tendre i d'amor...

La llum de tardor es fa present en aquest llibre, una llum serena, plàcida, amb una llum de força i de sensibilitat.

La poesia cada cop esta fent més camí en aquesta societat, s'escriu i es llegeix més poesia, així ho estic experimentant, molt agradablement. Va en el nostre temps encara que no ho sembli.

Es va fer una lectura de poemes del poemari "Llum de tardor". Joan Caballol va llegir "Tortosa el meu destí", Rosa Gellida "Sota l'obra d'un pi verd", Josep Igual "Solitud" i la autora "Dits que dansen". El regidor de Cultura va cloure l'acte i seguidament varem fer uns minuts d'atenció i de silenci per escoltar una gravació en CD de tres poemes musicats per Tomás Simon Plazas, amb la veu d'Alicia González, "Sonets d'amor" "Enyor" i "Eternitat", Tercer Premi del Grup de Dones de Vendrell, 2007 publicats al poemari i "Poetas remontad el vuelo" del pròxim poemari que publicaré en castellà, segon premi Internacional Féíle Fílíochta d'Irlanda (Dublin).

Gràcies a la senyora Irene Prades, Directora de la Biblioteca, per la seva organització i bones atencions.

Es va acabar amb un refrigeri i brindant amb cava.