dilluns, 24 de març del 2008

DIVENDRES SANT POÈTIC A LA LLIBRERIA SERRET




DIVENDRES SANT POÈTIC A LA LLIBRERIA SERRET



Dia 21 de març, s'estrenava la primavera, matí de sol enlluernador, i vent gelat que colpejava amb fermesa, com així és el temps d'imprevisible, que no ens sorprèn, perquè així ho tenim assumit, de sempre. Carretera solitària, sense trànsit, emprenem el viatge cap a la Terra Alta, passar-la i arribar a la població de Vall-de-roures, per gaudir i participar de la festa literària a la llibreria Serret. Al cor em bategava la il·lusió, en retrobar-me amb un dels meus camins poètics. Octavi Serret ens prepara la festa literària al seu establiment, senzilla, quotidiana, però plena de força i d'entusiasme. Presentació de llibres, signatura dels seus autors. Aquesta vegada era un matí poètic, presentació del llibre de Cinta Mulet, poetessa d'Horta de Sant Joan, "Quí ha mort una poeta", poesia escènica, és un text per a tres veus femenines, en el que l'autora experimenta, en clau poètica, en el món de l'escena, amb pròleg de Txell Granados, i "Llum de tardor" poesia de Glòria Fandos, amb dos apartats, "Camins poètics" i "Al vol dels sentits" portada il·lustrada per la pintora Rosa Gellida de Sant Carles de la Ràpita i pròleg d'Albert Guiu, escriptor de Flix.



Entre l'èxit de regalim de signatures, les autores oferíem un recital de poesia, delectant a un lector i públic escollit. Compartint també la tradició de Setmana Santa, amb les processons i de l'estrepitós i profund soroll dels tambors i bombos, tradició molt arrelada en aquest pobles del baix Aragó. Va ser una satisfacció per a mi compartir la vetllada poètica i recitar amb Cinta Mulet, com així va ser aquest estiu passat a Batea i Calaceit, poetessa amb molta preparació acadèmica i humana. Pensem repetir aquests itineraris. Varem realitzar el recital en un lloc emblemàtic de la llibreria, envoltades de llibres d'autors de les nostres Terres. Cal ressaltar que teníem una música de fons, un CD, amb tres poemes musicats pel músic Tomàs Simón d'Amposta, i cantats per la veu d'Alícia González, inclosos a "Llum de Tardor".


Agrair una vegada més a l'Octavi Serret, per la seva ajuda, de vendre i divulgar els nostres llibres.


També hem de felicitar-lo, tal com ens va dir, i varem llegir al setmanari La Comarca, per estar nominat a "Bajoaragonés del año" del món empresarial, per la seva trajectòria d'empresari, de llibreter, ja que va començar a l'edat de tretze anys, ha fet palesa la seva estima pels llibres, pels autors de casa, i de més enllà, per la seva astúcia com a empresari, l'estima per la Cultura. Esperem que guanyi.