dissabte, 23 de febrer del 2008

La dona es vol jubilar

LA DONA ES VOL JUBILAR

Una dona, mestressa de casa, després de quaranta anys de tenir cura de la casa, fills, germans, avis i àvies, ja té una mancança de salut, volguéssim o no, és conseqüència de l'edat i necessita una ajuda i un descans.

Els homes de la seva casa, ja es pre jubilen o es jubilen. Es pregunten entre ells, que és el que faran a partir d'ara. Alguns diuen que no res. La classe treballadora baixa es lamenta que després de treballar més de quaranta anys, just els quedarà per poder menjar, és molt injust, estic d'acord. La dona diu que també es vol jubilar. Li contesten irònicament, que no ha cotitzat i per tant no es pot jubilar. La dona els diu que com ha treballat per a la família, ells tenen que pagar-li la jubilació. Vas llesta, li contesten. Així que la dona ha treballat els mateixos anys que l'home, però ella no podrà ni menjar. Això si que és veritablement injust. Com una bufetada d'impotència. Els homes han de reconèixer, i valorar, la gran importància, del treball que la dona fa a casa.

La dona lluita per avançar, pels seus drets, per un respecte, demana una igualtat, referent a l'home. Però, perquè la dona ha de demanar que se li reconeguin uns valors que com a persona ja els té? O és que la dona no és considerada persona?. Acabem ja. L'home no demana res de tot això, perquè deu suposar que ja ho té. L'home és més persona? Està claríssima la conclusió. Reflexioneu i penseu com a persones. No anéssiu amb demagògies, ni "paños calientes", opinant d'aquest tema. El missatge va per a homes i sobre tot per a dones, que justifiquen el mal comportament del homes, com són maltractaments físics i psíquics i fins els assassinats, dient que també hi ha dones que són dolentes i també maltracten als homes. Per favor amigues dones, no justifiquéssiu als homes, els seus comportaments de violència, i maltractament, tant físic com psíquic, perquè feriu moltes sensibilitats, de la realitat cruenta que estan vivint moltes dones.

El dia vuit de març celebrem el dia de la dona treballadora, un fet esgarrifós de les dones que van morir a Chicago. Però totes les tragèdies que envolten a la dona van unides. Hem de pensar de remoure consciències, ments, pensar profundament a més de com a persona, que té de superior una dona?